Bijdragen aan Henderiette Levie-van Dam

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Henderiette Levie-van Dam

Henderiette Levie-van Dam

Ooststellingwerf, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 86 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Henderiette Levie-van Dam

Henderiette van Dam was de weduwe van Abraham Levie. Hij overleed in 1933. Het echtpaar had geen kinderen.
Toevoeging van een bezoeker van de website


Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Noordwolde. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Ziekenhuisopname

Op 2 december 1942 controleert de Zwolse politie de Zwolse ziekenhuizen op de aanwezigheid van Joodse patiënten. Henderiette Levie-van Dam is opgenomen in het Sophia Ziekenhuis.

Bron: Historisch Centrum Overijssel, Archief 0725, Gemeentepolitie Zwolle, inv.nr. 76.

Lees meer

Henderiette Levie-van Dam

Henderiette Levie-van Dam was een dochter van Simon van Dam en Jantje van der Reis. Zij trouwde op 19 juni 1890 te Amsterdam met Abraham Levie. Abraham overleed op 25 maart 1933 te Zwolle.

Lees meer

'de mogelijkheid gegeven om per bus te reizen'. De deportatie van bejaarde Joodse Zwollenaren naar Westerbork op 8 april 1943

Op 6 april 1943 maakte de bezetter bekend dat alle Joden, uitgezonderd de gemengd gehuwden en de zogenoemde half- en kwartjoden, Overijssel en Gelderland uiterlijk op 10 april moesten hebben verlaten. Op de Zwolse deportatielijst stonden 123 personen. Vijftien van hen doken onder en veertien personen werden om uiteenlopende redenen ‘ vorübergehend zurückgelassen’. Het echtpaar Adelaar-van Huiden k…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend