Bijdragen aan Salomon Wolf

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Salomon Wolf

Salomon Wolf

Zuidbroek, – Duisburg,

Bereikte de leeftijd van 62 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Salomon Wolf

Salomon Wolf was als vooraanstaand medewerker van Philips als gijzelaar gearresteerd en afgevoerd naar Kamp Vught. Toen zijn joodse achtergrond daar ontdekt werd, is hij naar Duisburg getransporteerd. De beide kinderen en vrouw van Salomon Wolf hebben de oorlog overleefd.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Ter voorbereiding van de onteigening van joods onroerend bezit werd dit bezit in au…

Lees meer

Rijbewijs Henriette Jeannette

Mijn 87-jarige moeder kreeg in de oorlog van Henriette Jeannette Wolf haar rijbewijs overhandigd voordat ze op transport moest. Vandaag gaf mijn moeder mij het rijbewijs met de vraag of ik het een goede bestemming kan geven. Als adres staat vermeld: Groot Haesebroekscheweg 44 in Wassenaar. Henriette is kort op het Afrikanerplein in de Transvaalbuurt in Amsterdam verbleven voordat zij op transport…

Lees meer

en...

Hier de afbeeldingen. Voor de goede orde, ze gaf het om te bewaren voor als zij terug zou komen. Mijn moeder is tot op de dag van vandaag in de overtuiging dat Henriette niet was terug gekomen. Ben dus blij dat ik mijn moeder kan melden nav Joodsmonument dat Henriette de oorlog overleefd heeft.

Lees meer

Foto en meer info over Salomon Wolf

Op Eindhoven in Beeld staat nog meer info over Salomon alsmede een foto uit het bezit van vriend/buurman Ir Heinrich Reufel. Op de foto staat hij met zijn vrouw Sarah Polak en hun zoontje Max. Salomon Wolf was de hoofd-accountant van Anton Philips. De foto is van ca 1916 en gemaakt in de tuin van H. Reufel.Salomon was o.a. medeoprichter van het Philips pensioenfonds en had (volgens overlevering) o…

Lees meer

Gezin Salomon Wolf

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 1862) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 13235/6059).

Lees meer

Foto's van Salomon Wolf, Tongelre/Eindhoven

Fotograaf: Henri Reufel, Tongelre/Eindhoven

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend