Bijdragen aan Willem van Wieringen

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Willem van Wieringen

Willem van Wieringen

Leiden, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 44 jaar

Beroep: Handelsreiziger

Foto’s

Verhalen

Over Willem van Wieringen

Willem van Wieringen was een zoon van Simon van Wieringen en Elisabeth de Leeuw.
Haags Gemeentearchief, overlijdensakte Willem van Wieringen (C2368, 1950)

Vader en zoon Van Wieringen namen deel aan het verzet. Tijdens een poging naar Engeland over te steken zijn zij opgepakt en gedetineerd in het zogenaamde Oranjehotel in Scheveningen. Van daaruit zijn zij via kamp Amersfoort gedeporteerd.
Na de…

Lees meer

Familiegeschiedenis van Wieringen

Lees meer

Willem en Simon van Wieringen

Van sommige gedeporteerden (altijd van zogenaamde strafgevallen) werden tijdens de bezetting overlijdensberichten uit de kampen naar Nederland gestuurd. Voorzien van gefingeerde doodsoorzaken. Zo kreeg de familie Van Wieringen bericht via de opperrabbijn van Den Haag dat zowel vader Willem als zoon Simon op dezelfde dag aan 'longontsteking' waren overleden.
Bron: Bart van der Boom, Den Haag in de …

Lees meer

Arrestatie

Meer info over de arrestatie van deze persoon is te lezen in het verhaal 'De Duitsche dienstbode' van Piet Spaans: https://www.allesoverscheveningen.nl/verhalen/view-verhaal.php?id=173

Lees meer

Overlijdensdatum volgens Auschwitz Sterbebücher

Zoals al eerder door een bezoeker van de pagina is aangegeven door het plaatsen van de overlijdensakte uit Auschwitz, is Willem op 27 oktober 1942 vermoord in Auschwitz. Op de akte staat dat volgens Dr. J.Kremer, de SS-arts, Willem is overleden aan longontsteking. Op de Auschwitz-Birkenau-museum website staat dat Willem vermoord is en vermeld staat in de Sterbebücher:

Auschwitz prisoners

Wieringen…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie